Nagyvállalati adatkezelés

Elemzők szerint „az ADAT napjaink olaja", s a XXI. század talán legfontosabb erőforrása. Manapság a nagyvállalatok versenyképessége jelentős mértékben azon múlik, hogy mennyire tudják kihasználni, értékké formálni a számukra rendelkezésreálló adattömeget. Azok a vállalatok és szervezetek, akik a termelési-, környezeti-, piaci-, HR-, ügyfél- stb. adataikat megfelelő módszerekkel és technológiával használható információvá alakítják innovatívabbak vetélytársaiknál és dinamikusabban felelnek a piaci változásokra. Ügyfeleikről teljes, ún. 360 fokos képet kaphatnak, mindeddig rejtve maradt termékminőséget vagy piacokat érintő összefüggéseket deríthetnek fel s így növelhetik eladásaikat, pontosabban becsülhetik meg a termelő berendezéseik várható karbantartási igényét és csökkenthetik ezzel a termeléskiesésből eredő veszteségeket

A Barré Technologies Kft. sikeres vállalati tartalomkezelési projektjeivel maga is hozzájárult ügyfeleinél a vállalati adatvagyon egy részének– a dokumentum alapú információknak – sikeres, silókon átívelő központi kezeléséhez. A nagyvállalati digitális transzformációk következő lépése logikusan, a rendszerezett egységes – dokumentum alapú - adatkezelés kiterjesztése más rendelkezésreálló adattartalmak centralizált kezelésének és elemezhetőségének biztosítása lehet. Cégünk ezért ügyfelei igényeit követve nagyvállalati adatkezelő- és elemzési megoldások kialakításához szükséges kompetenciákat szerzett és új analitikával foglalkozó üzleti egységet állított fel.

 

IBM  iparági adatmodell

Az IBM iparági adatmodelljei üzleti és műszaki adatmodellek iparág specifikus gyűjteményei. Az iparági adatmodellek „sorvezetőt" adhatnak a vállalatok számára analitikai, adattárház kialakítási, központi törzsadat kezelői vagy épp GDPR megfelelőséget célzó projektjeikben és ezzel rengeteg időt és ráfordítást takaríthatnak meg számukra. Főbb alkotóelemei:

  • az iparágra jellemző üzleti terminológiák,

  • fizikai és logikai adatmodellek technikai leírásai

  • előre definiált analitikai- és riport jellemzők és követelmények

  • külső szabályozások adatkapcsolataikkal (GDPR, BASEL, FATCA,stb)  

Jelenleg pénzintézeti-, telekommunikációs-, energiaipari-, kereskedelmi- és egészségügyi iparági adatmodellek állnak rendelkezésre az IBM kínálatában.

 

Hitvallásunk szerint a vállalati adatelemzés eredményessége sokkal inkább függ a minőségi adatelőkészítéstől, mint a trendi jelentéskészítő vagy üzleti intelligencia rendszerek funkció gazdagságától. Szakértőink ezért leginkább adattisztítással, anonimizálással, adattárház- és/vagy DataLake valamint központi törzsadatkezelő rendszer kialakítással kapcsolatos technológiákban jártasok, s pénzügyi-, energiaipari-, államigazgatási területeken szereztek projekt tapasztalatokat ETL (adattárház betöltő), adattárház- és DB/2 alapú adatbáziskezelő rendszerek kialakításában.

Technológiai szempontból nagyban alapozunk az IBM Analytics portfoliójára és jónéhány Open Source megoldásra is. Leginkább az adatintegrációs és adatminőségi-, valamint az adat életút menedzsment megoldásokra koncentrálunk. Az adattárház, Datalake és MDM (központi törzsadat kezelő) rendszerek kialakítását az IBM iparági adatmodelljeink felhasználásával, illetve az IBM automatikus adatfelderítő és adatosztályozó megoldásaival gyorsítjuk. Célunk hogy az üzleti felhasználók számára közvetlenül felhasználható, az iparági specialitásokat kiterjedten kezelő, önkiszolgáló adatelemző rendszereket építsünk.

Projektjeinkben a tervezés és kivitelezés során egyes adatmérnöki munkák mellett, fejlesztői, oktatási- és projektvezetői szolgáltatásokat is vállalunk. Közel 20 fős szervezőkből, fejlesztőkből és projektvezetőkből álló szakértői gárdánk biztos hátteret ad analitikai projektjeink szakszerű kivitelezéséhez.