InfoSphere termékcsalád

Adatelőkészítés IBM módra

Az IBM InfoSphere termékcsalád az IBM vállalati adatfeldolgozó megoldásainak központi komponense. Az InfoSphere platform segíti a felhasználóit abban, hogy jobban megértsék és kiaknázzák a vállalati adatvagyonban rejlő lehetőségeket.

Ennek eléréséhez az InfoSphere olyan komponenseket biztosít, melyek különböző aspektusokból támogatják az adatvagyonnal végzett munkát:

 • Adatbetöltés
 • Adattisztítás
 • Mérés/Monitorozás
 • Transzformáció

A platform használatával lehetősége nyílik a felhasználóknak arra, hogy MPP (massively parallel processing) feldolgozási szálakat használva skálázhatóvá tegye rendszerét, ezzel optimalizáva annak méretét és teljesítményét, függően attól, hogy mekkora adatvagyonnal gazdálkodik.

A termékcsalád négy különböző verzióban érhető el:

 • InfoSphere Information Server Enterprise Edition
 • InfoSphere Information Server for Data Integration
 • InfoSphere Information Server for Data Quality
 • InfoSphere Information Server on Cloud

Az egyes verziók közötti különbséget az adott termékben elérhető szoftverek és eredménytermékekre optimalizált működési változatok jelentik, valamint az on-prem és felhő alapú eltérések. Az egyes verziók integrálhatóak az IBM által kínált adattárolási, analitikai és MDM (master data management) megoldásokkal.

Az on-prem változatok Linux, Windows és AIX környezetben is képesek működni, hardver igényüket viszont jelentősen befolyásolja, hogy milyen céllal és a várakozások szerint milyen skálázhatósággal kell a feldolgozási szálaknak dolgozniuk a bevezetés után.

A termék képes kapcsolatot létesíteni a legtöbb relációs és mainframe adatbázissal, ERP és CRM megoldásokkal, valamint adatelemzéshez használt megoldásokkal. Ezen felül olyan külső szolgáltatók termékeihez is rendelkezik connector lehetőséggel, mint AWS, Cognos, Greenplum, Hive, DB2, Informix, Microsoft SQL Server, Oracle, Salesforce, SAP, Sybase, Teradata, stb.

Elérhető komponensek:

DataStage – A DataStage egy nagy teljesítményű, párhuzamos működésre optimalizált ETL (extract-transform-load) eszköz, melynek használatával a felhasználó képes adatot mozgatni és transzformálni forrás- és célrendszerek között, ezzel elősegítve az éles rendszerek tehermentesítését, és az adatok hozzáférhetőségét a megfelelő helyeken, megfelelő formában.

FastTrack – A FastTrack egy integrációt támogató workflow eszköz, melynek segítségével a felhasználók integrációs feladatokat automatizálhatnak, segítve az üzleti igények megvalósulásának felgyorsítását.

Information Analyzer – Adatfelderítésre, adatminőség- és forrásadat struktúra megállapításra használható eszköz az Information Analyzer. Alkalmazásával klaszifikálhatók és elemezhetők a rendelkezésre álló forrásadatok, végeredményként megszűntethetők a feltárt adathibák.

Information Governance Catalog – A termék egy összvállalati szinten használható, kollaborációt támogató eszköz, melynek használatával a felhasználók közösen alakíthatnak ki egy adatkatalógust és adatvagyon leltárt, ezzel segítve a felhasználókat az egységes nyelvezet és üzleti értelmezés megvalósításában.

Information Governance Dashboard – A termék segít mérni az alkalmazott adatkezelési és adatminőségi szabályok hatásosságát, azáltal, hogy elemzi és vizualizálja a termékcsalád minden komponense által közösen használt, központosított metaadatok szintjét.

Information Services Director – Az Information Services Director használatával a felhasználók hozzáférnek egy olyan SOA (Service Oriented Architecture) környezethez, mellyel a korábban definiált és elkészített integrációs szabályokat bármely üzleti folyamatban implementálhatják.

QualityStage – Az adat entitások egyedi vizsgálatát teszi lehetővé a QualityStage. A felhasználó előre elkészített szabályok alapján képes monitorozni az üzleti adatokat, kiszűrve belőlük az inkonzisztenciákat még azelőtt, hogy azok a feldolgozási folyamatba bekerülnének.

Adatvagyon gazdálkodás
A letöltésre kattintva emailben kerül elküldésre a részletes leírás.


  Kapcsolódó megoldások

  Tesztadat menedzsment

  Álnevesített tesztadatok? GDPR vagy MNB megfelelés? Nem gond!

  Bővebben


  Kapcsolódó iparágak

  Energiaipar

  Barré megoldások erőművek, DSO-k és TSO-k számára

  Bővebben

  Gyógyszeripar

  Kínálatunk gyógyszergyárak számára

  Bővebben

  Bank és pénzügyi szektor

  Barré megoldások bankok, biztosítók, hitelgarancia biztosítók számára

  Bővebben

  Közigazgatás és kormányzat

  Barré megoldások a közigazgatási intézményekben

  Bővebben

  Szeretnél többet tudni?

  Írj nekünk üzenetet!