Energiaipar

Barré megoldások erőművek, DSO-k és TSO-k számára

A 21. században az energiaipar jelentős megújuláson megy keresztül. A változások hajtóerejét az egyre inkább hangsúlyos fenntarthatósági elvárások, a túlnépesedés és városiasodás miatt előtérbe kerülő ellátásbiztonsági kérdések és a fenntarthatóbb, megújuló energiaforrások ellátási rendszerbe történő integrálása adják. A változások az iparág egészén áthatnak és több meghatározó technológiai trend mentén érvényesülnek, ezek közül az egyik legfontosabb az energiaipar digitalizációja. Az energiatermelés, -kereskedelem, -szállítás és -elosztás, beleértve a rendszerirányítást is, mára elképzelhetetlen digitális eszközök nélkül, és a hagyományos energetika mellett vagy annak kiegészítéseként a digitális megoldások alapjaiban formálják át egyes részterületek működését.

A Barré Technologies Zrt. tartalomkezelő, üzleti folyamatvezérlő és adatelemzési megoldásai a hagyományos és nukleáris energiatermeléstől a rendszerirányításon keresztül az energiaelosztásig bizonyították már használhatóságukat. Az energiaipar hagyományosan erősen szabályozott iparág, az energiaipari tevékenységek szigorú szabályait számos felügyeleti szerv vigyázza. Az ellenőrizhetőség megköveteli a folyamatos üzemű, auditálható, központilag kezelt és megbízható dokumentumkezelési és -tárolási megoldások alkalmazását. Továbbá az iparág „de facto” szabványaként a gáz- és villamosenergia elosztásban alkalmazott SAP ERP és SAP ISU rendszerek centralizált kiszolgálása dokumentumokkal további elvárás csakúgy, mint a tömegesen bejövő és kimenő számlák archiválásával és feldolgozásával kapcsolatos igények. Az IBM FileNet alapú dokumentumkezelési megoldásaink bizonyítottan kiválóan alkalmasak ezekre a célokra, és nagyban hozzájárulnak az audit megfelelőség mellett a hatékony ügykezelés megvalósításához.

Az energia iparág – hasonlóan más iparágakhoz – a COVID világjárvány alatt, a megnövekedett távmunka és távoli fogyasztói ügyintézési elvárások miatt kénytelen volt felgyorsítani ügyintézési folyamatainak digitalizálását. A Barré Technologies Zrt. többek között az ügykezelői-, szabályozástári-, engedélyeztetési ügyvitel, valamint a műszaki dokumentumok elfogadásának felgyorsítására dolgozott ki IBM Business Automation Workflow és IBM DataCap technológiákon alapuló informatikai megoldásokat. Az ügyátfutások felgyorsításával a fogyasztói elégedettség, az erőforrás kihasználtság és vezetői kontroll is jelentősen javult.

Az energiaipar napjainkban kezdi használni és kihasználni saját tömegesen rendelkezésére álló fogyasztói-, termelői- és elosztóhálózati technikai adatait. A gyors vezetői döntéshozatal manapság már itt sem elképzelhető naprakész, jól előkészített és pontos üzleti adatok nélkül, továbbá az új vezetői generációk részéről elvárásként jelent meg az önkiszolgáló jelentéskészítés lehetősége, azaz az egyes üzletileg összetartozó adatok önálló – az IT osztály bevonása nélküli – elemzése. Társaságunk IBM technológiákra épülő energiaipari nagyadattárházi megoldásai, nagyban hozzájárulnak a cégcsoport szintű jelentési igények cégeken és alkalmazásokon átnyúló, egységes önkiszolgáló BI alapú kiszolgálásához. Az önkiszolgáló BI alapú, cégcsoport szintű riportolás kialakításával csökkent(hető) az informatikai kitettség az alkalmazás szállítói irányába, az adattárházi adattartam bővülésével folyamatosan csökken az egyes új riportolási igények kiszolgálásának átfutása és lerövidül(t) a bevezetési idő –  hiszen a végfelhasználóknak csak egy riportolási felülettel kell tisztában lenniük.


Kapcsolódó megoldások

Szabályzattár

Vállalati szabályzatok digitálisan elérhetők mindenkinek

Bővebben

Mérőhitelesítés

Tömeges mérőhitelesítés, papírtologatás nélkül

Bővebben

Szerződéstár

Minden szerződés könnyen kereshető

Bővebben

Műszaki dokumentumtár

A kivitelezés nem állhat a jóváhagyásra váró tervek miatt

Bővebben

Általános jóváhagyási folyamat

Nem kell többé aláírókönyv

Bővebben

Hiteles archívum

Bukott audiotok helyett

Bővebben

SAP integrált dokumentumtár

Szabványos SAP integráció? Nem gond!

Bővebben

Microsoft SharePoint – IBM Filenet Integráció

Egységes mulltiplatform dokumentumkezelés

Bővebben

Belépési engedély kezelő

Nem kell várni többé a teherportán a "kockás füzet" elírásai miatt

Bővebben

Tesztadat menedzsment

Álnevesített tesztadatok? GDPR vagy MNB megfelelés? Nem gond!

Bővebben

Adatpiac

Érvényességkezelt jelentések? Szabadon választható BI kiaknázó eszköz? Mindez Open Source eszközökkel?

Bővebben


Kapcsolódó technológiák

IBM Filenet & Content Navigator

Dokumentumalapú tartalomkezelés A-Z-ig, IBM technológiákkal

Bővebben

IBM Business Automation Workflow (BAW)

Üzleti folyamatkezelés digitálisan, IBM technológiákkal

Bővebben

IBM Datacap

Dokumentumok automatizált képi elemzése

Bővebben

InfoSphere termékcsalád

Adatelőkészítés IBM módra

Bővebben

IBM DB2 és DB2 DataWarehouse Edition

RDBMS azok számára, akik a csúcsteljesítményt és a kompromisszummentes megbízhatóságot keresik

Bővebben

Power BI riportok IBM adattárházakhoz

Nem MS alapú adattárház kiaknázás MS PowerBI eszközzel? Megoldható!

Bővebben

Szeretnél többet tudni?

Írj nekünk üzenetet!