IBM Filenet & Content Navigator

Dokumentumalapú tartalomkezelés A-Z-ig, IBM technológiákkal

A FileNet az IBM vállalati dokumentum- és folyamatkezelő rendszere.

A rendszer lelke a FileNet Content Engine, egy dokumentumkezelő motor, mely alapvető dokumentumkezelési szolgáltatásokat nyújt többféle API-n (Java, .NET, CMIS Web Services) keresztül a hozzá kapcsolódó alkalmazások számára.

A felépíthető dokumentum-, mappa- és egyéb hierarchikus objektummodellek valós időben, grafikus adminisztrációs eszközökkel tarthatók karban, csakúgy mint a jogosultsági szabályok, melyek betartatásához a rendszer az authentikációt egy vagy több LDAP (pl. AD) szerverből végzi.

A Content Engine képes a tartalmakat erre a célra szánt storage management megoldás segítségével (pl. IBM Tivoli Storage Manager) hierarchikusan tárolni, ezzel optimalizálva a tárolási költségeket.

A Content Engine-ben tárolt tartalmak manipulálása közben keletkezett események naplózhatók, másrészt a különféle események hatására Java nyelven írt triggerek írhatók.

A Content Engine-re épül a FileNet Process Engine, mely egy általános üzleti folyamatmotor, ami lehetővé teszi gépi lépések (pl. Web service-en, JMS-en) történő végrehajtását, a lépések megszervezését, valamint humán lépések emberi szereplőkhöz történő hozzárendelését, határidők figyelését.

A rendszer felhasználói felülete FileNet Workplace XT vagy a FileNet Content Navigator. Mindkettő egy vállalati portál, melyben saját portletek mellett elhelyezhetők a gyári, dokumentumkezelési (pl. böngészés, keresés, bevitel), folyamatkezelési (pl. task listák) és WCM funkciókat ellátó portletek.

A workflow task-ok humán végrehajtását a rendszer tervezhető, intelligens űrlapokban teszi lehetővé, melyek amellett, hogy egy helyre koncentrálják a feladat elvégzéséhez szükséges információkat, megvezérlik a felhasználót az adatok helyes kitöltésében. A funckionalitást biztosító FileNet eForms szorosan integrálódik a Workplace XT-hez.

A FileNet emellett számos konnektort tartalmaz ERP, CRM, SCM és levelezőrendszerek felé.

Az elmúlt években számos ügyfélnél járultunk hozzá szaktudásunkkal sikeres FileNet bevezetéshez, ahol dokumentum, folyamat és jogosultságmodellezéssel foglalkoztunk, valamint a rendszerek telepítésével, és integrálásával pl. SAP, MS Exchange és egyéb üzleti rendszerek felé.

Olyan komplett folyamatokat valósítottunk meg FileNet alapokon, mint pl. számlajóváhagyás, purchase order jóváhagyás, COLD, vagy fizikai iratkezelés.

Szabályozott környezetben több helyen különféle digitális aláírószolgáltatásokat integráltunk a FileNet-be, melyet az egyébként gyárilag nem támogat.

Content Centric Business Process Management (CCBPM)

A „Content Centric” azt jelenti, hogy a létrehozott folyamatokban a résztvevő személyek jellemzően dokumentumokon, tartalmakon dolgoznak, de ezzel egy időben szorosan együttműködnek külső háttérrendszerekkel is.

A folyamatok során a döntések a rendelkezésre álló dokumentumok, képek és egyéb tartalmak alapján történnek. A tartalmakon végzett műveletek újabb folyamatokat indíthatnak, ezzel biztosítva a megfelelő feldolgozást. Így válik a folyamatokban kezelt tartalom „aktív tartalommá”

Valójában az összes olyan rendszer, mely dokumentumkezelésre épít – beleértve a vállalati tartalomkezelőket is – csak akkor lehet teljes körű, ha Content Centric megközelítést, így folyamatmotort is alkalmaz, hiszen a dokumentumok kezelése mindig valamilyen folyamatban történik.

Egy CCBPM rendszer kialakítható különböző rendszerek (folyamatmotor, tartalomkezelő, űrlapmotor) integrálásával, de elérhetők a piacon integrált rendszerek is (pl. FileNet).


Kapcsolódó megoldások

Hiteles archívum

Bukott audiotok helyett

Bővebben

Szerződéstár

Minden szerződés könnyen kereshető

Bővebben

Mérőhitelesítés

Tömeges mérőhitelesítés, papírtologatás nélkül

Bővebben


Kapcsolódó iparágak

Energiaipar

Barré megoldások erőművek, DSO-k és TSO-k számára

Bővebben

Gyógyszeripar

Kínálatunk gyógyszergyárak számára

Bővebben

Bank és pénzügyi szektor

Barré megoldások bankok, biztosítók, hitelgarancia biztosítók számára

Bővebben

Közigazgatás és kormányzat

Barré megoldások a közigazgatási intézményekben

Bővebben

Szeretnél többet tudni?

Írj nekünk üzenetet!