Bank és pénzügyi szektor

Barré megoldások bankok, biztosítók, hitelgarancia biztosítók számára

Az üzleti informatikai megoldásoknak hagyományosan egyik legerősebb és legjelentősebb piaca a banki és pénzügyi terület, hiszen a modern banki üzleti folyamatok szinte teljes egészében a „virtuális térben”, adat- és dokumentumkezelés alapon hajtódnak végre. A szektor erősen szabályozott működését számos szervezet figyeli és ellenőrzi, így a jogszabályi megfelelőség biztosítása, a dokumentáltság és auditálhatóság alap követelmény. Társaságunk célpiaca a banki vállalatcsoportok és nagy pénzügyi intézmények, ahol a 7×24 órás üzembiztos működés, a GDPR megfelelőség és az üzleti folyamatok napi működéssel egyidőben történő megváltoztathatósága alapelvárás. Így nem is kérdés, hogy a tartalomkezelés, az üzleti folyamatmenedzsment és az adattárház alapú üzleti adatelemzés csak nagyvállalati elvárásoknak megfelelő IT eszközökkel megoldhatók, tehát az IBM termékei ezekre a célokra mindenképpen jó választást jelentenek.

A Barré Technologies Zrt. tartalomkezelő, üzleti folyamatvezérlő és adatelemzési megoldásai úgy a banki, mint a biztosítói és speciális pénzpiaci üzleti területeken bizonyították már használhatóságukat. Az IBM FileNet alapú dokumentumkezelési, IBM Business Automation Workflow üzleti folyamatmenedzsment és IBM Datacap OCR alapú számlanyitáskezelő és szerződésgeneráló rendszerünk bizonyítottan kiválóan alkalmas a bankfióki ügyfél „landing” feladatok megvalósítására, és nagyban hozzájárul a hatékony papírmentes ügykezelés megvalósításához. Általános IBM FileNet alapú iratkezelő és szerződéstár megoldásaink mellett a banki iparágban elterjedten használt IBM Content Manager OnDemand alapú rendszerek migrációs, felügyelt végleges törlési és támogatási feladatait is számos helyen sikeresen végezzük.

A banki/pénzügyi iparág – hasonlóan más iparágakhoz – a COVID világjárvány alatt, a megnövekedett távmunka és távoli fogyasztói ügyintézési elvárások miatt kénytelen volt felgyorsítani ügyintézési folyamatainak digitalizálását. A Barré Technologies Zrt. többek között az ügykezelői-, szabályozástári-, engedélyeztetési ügyvitel felgyorsítására dolgozott ki IBM Business Automation Workflow és IBM DataCap technológiákon alapuló informatikai megoldásokat. Az ügyátfutások felgyorsításával a dolgozói- és ügyfél-elégedettség, az erőforráskihasználtság és vezetői kontroll is jelentősen javulhat.

Szakértői csapatunkkal a banki szektor számára is adatintegrációs, adatminőségi, valamint adatéletút- menedzsment megoldásokra koncentrálunk. Az adattárház, adatkatalógus és MDM (központi törzsadat kezelő) rendszerek kialakítását az IBM iparági adatmodelljeink felhasználásával, illetve az IBM automatikus adatfelderítő és adatosztályozó megoldásaival, több esetben saját fejlesztésű céleszközökkel (pl. ETL generáló szoftver) gyorsítjuk. A pénzügyi szektorban működő ügyfeleink körében adattárház építésben és IBM DataStage ETL fejlesztési munkákban, IBM Optim alapú tesztadat menedzsment rendszer építésében, alkalmazás „nyugdíjazás” célú adatarchívum készítésben és nagybanki adatbázisok IBM Optim alapú deperszonalizációs- és anonimizálási feladataiban szereztünk projekttapasztalatokat.


Kapcsolódó megoldások

Szerződéstár

Minden szerződés könnyen kereshető

Bővebben

Általános jóváhagyási folyamat

Nem kell többé aláírókönyv

Bővebben

SAP integrált dokumentumtár

Szabványos SAP integráció? Nem gond!

Bővebben

Tesztadat menedzsment

Álnevesített tesztadatok? GDPR vagy MNB megfelelés? Nem gond!

Bővebben


Kapcsolódó technológiák

IBM Filenet & Content Navigator

Dokumentumalapú tartalomkezelés A-Z-ig, IBM technológiákkal

Bővebben

IBM Business Automation Workflow (BAW)

Üzleti folyamatkezelés digitálisan, IBM technológiákkal

Bővebben

IBM Datacap

Dokumentumok automatizált képi elemzése

Bővebben

InfoSphere termékcsalád

Adatelőkészítés IBM módra

Bővebben

IBM DB2 és DB2 DataWarehouse Edition

RDBMS azok számára, akik a csúcsteljesítményt és a kompromisszummentes megbízhatóságot keresik

Bővebben

Szeretnél többet tudni?

Írj nekünk üzenetet!