Belépési engedély kezelő

Nem kell várni többé a teherportán a "kockás füzet" elírásai miatt

A belépési engedély kezelő rendszer olyan szervezetek számára nyújt megoldást, melyek telephelyeire a személyek vagy járművek fizikai belépése előzetes engedélykéréshez és annak jóváhagyásához kötött.

A rendszerben saját felületen vagy akár interfészen keresztül rögzíthetők a különböző típusú belépési és behajtási engedélykérelmek. Az engedély online kitöltését követően többszereplős jóváhagyási folyamat segítségével lehet a belépési igényt elbírálni. Az igény leadásán túl a szervezet székhelyén a beléptetésért felelős ügyintézők az alkalmazás felületén tudják ellenőrizni az igénylő belépési adatait és az engedély státuszát. A folyamat határidői, státuszai és az adott végrehajtó szereplők adatai lekérdezhetők.

A rendszer integrálható a fizikai beléptetést végző rendszerrel, így az igényelt és jóváhagyott engedélyek zárt rendszerben kerülhetnek átadásra.

Kiemelt képességek

  • A rendszer elektronikus (pl. pdf) dokumentumot generál a rögzített engedély adataiból, elküldi e-mail mellékletként az igénylőnek, majd letárolja a generált fájlt a dokumentumtárban, egyszerűsítve ezzel az ügyek követését és az igények átláthatóságát.
  • A jóváhagyás során születő döntésről szintén elektronikus dokumentum készül, amely ugyancsak megküldésre kerül az igénylőnek, és tárolásra kerül a rendszerben.
  • Megtörténik az igénylő személyek beazonosítása, és a rendszer egyedi törzsszámot rendel hozzájuk. Az így felépülő nyilvántartásból személyenként lekérdezhetők az igénylések és az engedélyek, egyszerűsítve ezzel a biztonsági ellenőrzéseket és támogatva a rendszeres látogatók gyors beléptetését. A járművek nyilvántartása rendszám alapján történik.
  • A saját igénybenyújtó felület mellett lehetőség van webszerviz alapú integrációra, az igénylőlapok így más felületen is kitölthetők egy egyedi fejlesztésű űrlapkitöltő alkalmazással, és beküldhetők a jóváhagyási folyamatnak.
  • A jóváhagyott engedélyek webszerviz integráción keresztül átadhatók a fizikai beléptetést végző rendszernek, így a teljes folyamat az engedély igénylésétől a fizikai belépésig zárt rendszerben kezelhető, csökkentve ezzel az emberi tévedések és a visszaélési lehetőségek kockázatát.

Technológia

A megoldás az IBM termékeire épül, így a dokumentummenedzsment az IBM FileNet, az ügyviteli folyamatkezelés pedig az IBM Business Automation Workflow (BAW) keretrendszerében lettek megvalósítva.


Kapcsolódó technológiák

IBM Business Automation Workflow (BAW)

Üzleti folyamatkezelés digitálisan, IBM technológiákkal

Bővebben


Kapcsolódó iparágak

Energiaipar

Barré megoldások erőművek, DSO-k és TSO-k számára

Bővebben

Szeretnél többet tudni?

Írj nekünk üzenetet!