Microsoft SharePoint – IBM Filenet Integráció

Egységes mulltiplatform dokumentumkezelés

A Microsoft Sharepoint fájlmegosztó- és munkafolyamat-kezelő megoldását használó vállalatok gyakran ütköznek abba a problémába, hogy a dokumentumok tárolásához egyre több és több tárhely szükséges. A  Microsoft Sharepoint MS SQL Server relációs adatbázisokban, BLOB bináris formátumban tárolja a nem strukturált adatokat, így a dokumentum fájlokat is (Office fájlok, PDF-ek, képek), ami nem a legköltséghatékonyabb technológiai választás. Az SQL adatbázisok ilyen módon hamar hatalmas méretűre nőhetnek, üzembentartásuk többletmunkával, sok esetben indokolatlanul magas munkaidő- és anyagi ráfordítással jár.

A Barré Technologies Zrt. által fejlesztett Microsoft SharePoint – IBM FileNet integráció erre a problémára kínál megoldást oly módon, hogy a Microsoft Sharepoint bináris SQL tartalmakon alapuló tartalom tároló megoldását az IBM FileNet ECM fájlrendszerben tárolt dokumentumokon alapuló tároló megoldására cseréli úgy, hogy a felhasználók ezt észre sem veszik. Az IBM FileNet lehetővé teszi a dokumentumok hatékony tárolását akár merevlemezeken, akár szekvenciális elérésű lassabb, de költséghatékony tárolókon. Technológiai szempontból az integrációnak több szintje is lehetséges:

  • Egyszerűbb esetben az IBM FileNet ECM rendszer csak az adatok tárolására szolgál, ilyenkor az IBM FileNet nem tárol semmilyen metaadatot a Microsoft Sharepoint dokumentumokról, illetve a bináris adatokról.
  • Továbbfejlesztett megoldásunkban a Sharepoint dokumentumok megjelenhetnek egy IBM FileNet ObjectStore-ban, a Sharepoint-ban tárolt mappastruktúrában. Ilyenkor egy IBM FileNet kliens segítségével láthatjuk a Microsoft Sharepoint-ban tárolt dokumentumokat, ugyanabban a szerkezetben, ahogy az egy Microsoft Sharepoint klienssel is látható. Lehetőség van bizonyos metaadatok megfeleltetése után átörökíteni az IBM FileNet dokumentum(ok)ba a Microsoft Sharepoint dokumentumok metaadatait. Ezáltal lehetőség nyílik a dokumentumok teljesértékű keresésére és kezelésére.

A Barré Technologies által kínált Microsoft SharePoint – IBM Filenet integráció kiváló megoldást kínál az olyan nagyvállalatok számára, melyek:

  • IBM Filenet ECM-et használnak központi dokumentum tárolásra és iktatásra, és szeretnék az egyes Microsoft Sharepoint-ot – akár önkiszolgáló módon, egyszerűbb folyamataik kiszolgálására – használó üzleti egységek adattárolását is a központilag, hibatűrően, nagy áteresztő képességgel kezelt dokumentumtároló infrastruktúrára terelni oly módon, hogy azt az üzleti felhasználók szinte észre sem vegyék.
  • Az IBM FileNet által kínált nagyvállalati dokumentumkezelési lehetőségeket – pl. dokumentumkezelési automatizmusok, extrém skálázhatóság és terhelhetőség, beépített (pl. Maximo, SAP, stb.) integrációk, auditálható és költséghatékony dokumentummegosztási képességek óriási számú külső felhasználóval – szeretnék kiterjeszteni a Microsoft Sharepoint alapú fájlmegosztó megoldásukra.
  • Beleütköztek a Microsoft Sharepoint skálázhatósági és technikai korlátjaiba, de nem akarják leváltani azt azon oknál fogva, hogy az üzleti végfelhasználók ragaszkodnak az MS SharePointban megvalósított üzleti folyamatokhoz.

Kapcsolódó technológiák

IBM Filenet & Content Navigator

Dokumentumalapú tartalomkezelés A-Z-ig, IBM technológiákkal

Bővebben


Kapcsolódó iparágak

Energiaipar

Barré megoldások erőművek, DSO-k és TSO-k számára

Bővebben

Szeretnél többet tudni?

Írj nekünk üzenetet!