Banki folyamatok űrlap alapú ügykezelése – Orbeon forms

Nyílt forráskódú vállalati űrlapkezelés

Napjainkban, a „digitális korban” a papír alapú űrlapok lassan elavulttá válnak. Egyre több vállalkozás – beleértve a bankokat is – az elektronikus űrlapok felé fordul, hogy folyamatvezéreltté tegyék műveleteiket, javítsák hatékonyságukat. Az általunk kínált Orbeon Forms nyílt forráskódú szoftver platform (ami előfizetéses formában is elérhető) átfogó megoldást kínál az elektronikus űrlapok létrehozásához, valamint kezeléséhez.

A szoftver felhasználóbarát felületet biztosít elektronikus sablonok létrehozásához. Drag-and-drop kialakításával könnyen testreszabható űrlapokat hozhatunk létre, melyek megfelelnek a 21. századi felhasználói elvárásoknak. Példaként említhető egy pénzintézeti hitelkérelmi űrlap, amely rögzíti az összes szükséges információt a kölcsönt igénylő ügyféltől, de számos más folyamat létezik, melyekhez mind különböző adatok bekérése szükséges. A beépített űrlap sablonok használatával az intézmény jelentősen csökkentheti az időt és az erőforrásokat, amelyek szükségesek az ilyen űrlapok fejlesztéséhez.

Űrlapkezelő megoldásunk használata közben lehetőségünk van különböző adatforrások integrálására, beleértve az adatbázisokat, a webes szolgáltatásokat és különböző API-kat is. Ezáltal az űrlapsablonokat úgy tervezhetjük, hogy automatikusan lekérdezzük és kitöltjük a kapcsolódó rendszerekből, törzsadatokból az olyan adatokat, melyek más rendszer(ek)ben találhatók. Így amikor az ügyfél kitölt egy űrlapot, az olyan formában tervezhető, hogy automatikusan megjeleníti az ügyfél hitelképességi és jövedelmi adatait a bank adatbázisából. Ez nemcsak javítja az adatbevitel pontosságát, hanem csökkenti a kitöltéshez és feldolgozáshoz szükséges időt is.

A háttérben a keretrendszer zökkenőmentes folyamatot biztosít a kitöltött űrlapok rögzítéséhez, tárolásához és visszakereséséhez. Amennyiben egy űrlapot benyújtanak, az biztonságosan eltárolásra kerül a bank adatbázisában, és könnyen visszakereshető lesz a jövőben. Az Orbeon Forms alapú űrlapkezelő rendszert integrálhatjuk munkafolyamat-kezelő rendszerekkel is az űrlapok automatikus átvitele és jóváhagyása érdekében. Ez biztosítja, hogy az űrlapokat hatékonyabban dolgozzák fel, csökkentve a késések és hibák kockázatát.

Az űrlapsablonok bevezetése jelentős előnyöket biztosít nemcsak bankok, de más, rendszeres adatigényléssel járó iparágak számára is. A szoftver felhasználóbarát felülete, egyedi űrlaprögzítési és -tárolási folyamata, valamint az adatintegráció lehetőségei segítenek növelni az ügyfél adatbekérő hatékonyságát. A papíralapú űrlapok megszüntetése amellett, hogy csökkenti a költségeket, javítja a hatékonyságot és növeli a biztonságot is. A digitális űrlapok gyorsabban feldolgozhatók, könnyebben tárolhatók és visszakereshetők, valamint könnyen integrálhatók más rendszerekkel – kiváló adatelemzési lehetőségeket kínálva. Orbeon alapú szoftver megoldásunk kiváló választás lehet bankok számára, melyek digitalizációs törekvéseik megvalósítása során az űrlapkezelési folyamataik javítását tűzték ki célul.

Szeretnél többet tudni?

Írj nekünk üzenetet!